Николай Хаджигенов
Николай Хаджигенов / Георги Димитров
Ще отидем на консултации в парламента, ако са публични и по политики, коментира за БТА Николай Хаджигенов от "Изправи се!Мутри вън!" (ИМВ) днешните заявени намерения на "Има такъв народ"/ИТН/ по отношение на нов проектокабинет и разговори за подкрепа с партиите на протеста.

Той уточни, че позицията е лична и на гражданската част от ИМВ.

Задължително е на хората, от които очакваш подкрепа, да предложиш политика какво и как, смята Хаджигенов.

Той бе категоричен, че те подкрепят конкретни политики.

Никой от нас не иска нищо конкретно, министерски постове, това, което поставяме като условие, поне нашата част на коалицията/гражданската/ е реформа в правосъдието, Иван Гешев, спиране на кражбите, уточни Хаджигенов.

"Ако срещите са неофициални, закрити и на тях ще има пазарлъци, нашата част от коалицията (гражданската) няма да отидем", уточни политикът.

"Не е нужно да имаш коалиционен партньор, нарича се правителство на малцинството". Така Хаджигенов коментира аргументите на ИТН защо няма да преговарят с други политически сили за състава на нов проектокабинет, който се очаква да предложат скоро.

"Никога не сме искали нищо и няма да искаме, но, ако някой смята, че ще ни извива ръцете и ще прави каквото си иска, жестоко е сбъркал хората", категоричен е той.

За него не е изключен вариантът за нови предсрочни парламентарни избори.

"Не е добър вариант за България и предишния път не беше, посочи той, но, добави, че и стратегията на ИТН - "от вас искаме подкрепа , ние ще си правим каквото си искаме", няма да стане.

Ние сме в политиката, за да направим нещо по определен начин,не да осигуряваме мнозинство на някого да си прави каквото иска, подчерта Николай Хаджигенов като уточни, че това е и лично негово мнение, и на гражданската част от коалиция "Изправи се!Мутри вън!".

Казаха, че те ще си предложат правителство, пък ние трябва да им осигурим подкрепа на това, което те ще си решат да направят, не се връзва с идеите за демократична, парламентарна република, коментира още той.
БТА