/ БГНЕС
Няма общ мотив за двете убийства в село Трапоклово
101533
Няма общ мотив за двете убийства в село Трапоклово
  • Няма общ мотив за двете убийства в село Трапоклово
Няма общ мотив при опитите за убийство на 45-годишната Радост Куртева и на 58-годишния Любен Димов от сливенското село Трапоклово. Това каза директорът на Областната дирекция на МВР в Сливен старши комисар Димитър Величков. Той, заедно с окръжния прокурор Пламен Стефанов обявиха подробности за случая от тази неделя (12 май), при който 64-годишен мъж простреля с пушка жената, с която живее на семейни начала, както и съседа си, след което се самоуби.

64-годишен стреля по жена си и по съсед, след което се самоуби
 
"Разпитани са свидетели, взети са записи от камери. Фактическата обстановка е напълно изяснена още на този етап. Лицето е направило опит да убие жената, с която до преди 15-ина дена е живеело на семейни начала. Не се знае какъв е мотивът - дали имуществен или лично емоционален. Същото лице е направило опит да убие съседа си и се е самоубило", обявиха от областната полиция.
 
По думите на властите няма връзка между прострелването на мъжа и жената. Двамата мъже са били съседи. "Най-вероятно е имало някакъв комшийски конфликт между тях, в момента изясняваме", казаха още пред журналисти разследващите.
 

Трагедията стана в неделя сутринта, като първият сигнал е подаден от очевидци в заведение на пътен възел "Петолъчката", където 64-годишният Петър Маринов е прострелял със законно притежаваната си ловна пушка работещата там Радост Куртева. След това той отишъл в къщата на съседа си и с няколко куршума го прострелял в главата и тялото. Върнал се в дома си и се самоубил. От полицията уточниха, че стрелецът не е криминално проявен.
 
Двамата простреляни са откарани в критично състояние в сливенската болница, където са оперирани. Има опасност за живота и на двамата, а от полицията обясниха, че състоянието им остава критично.
 
Предистория на трагедията даде комисар Величков: "На 6 май в районното управление в Стралджа е получен сигнал от потърпевшата, че извършителят я издирва и иска контакт с нея, най-вероятно тя се е притеснила, че може и да я заплашва. След като е изпратен полицейски екип от районното, тя е подала някакви данни за него, на място не са успели да го открият и за момента същата е преценила да не пусне жалба".