/ НФСБ
„Оттук – на Петрова нива, тръгва най-новата история на България. Нашите предци са знаели, че свободата е много повече от това да имаш и да бъдеш. Свободата е да се чувстваш свободен, да се чувстваш българин, да отстояваш бъдещето на децата си, да се бориш за земята, която е пропита с много българска кръв, да се бориш за родината си“. Това заяви съпредседателят на ПГ „Обединени патриоти” и зам.-председател на НФСБ Валентин Касабов в сърцето на Странджа – Петрова нива, днес, където бе отбелязана една от паметните дати в българската история - 117-ата годишнина от избухването на Илинденско-Преображенското въстание.

НФСБ

Заедно с него, венци на признателност пред делото на илинденци венци и цветя поднесоха народният представител от НФСБ Христиан Митев и активисти на родолюбивата партия.

Церемонията през тази година бе различна - заради пандемията от COVID 19 присъстваха само официални лица и потомствени тракийци от Югоизточна България. На Петрова нива бяха вицепрезидентът Илияна Йотова, народни представители, представители на областната и общинска администрация.

НФСБ

След официалната част бе открита изключително ценна от историческа гледна точка картографска експозиция, изготвена от Стефан Пейков.