/ МВР
Спецпрокуратурата привлече към наказателна отговорност четири лица за участие в организирана престъпна група за разпространение на наркотици в Елин Пелин и София. Те бяха задържани в събота при съвместна акция на специализираната прокуратура и областната служба за борба с организираната престъпност. 

ГДБОП удари престъпна група за производство и разпространение на наркотици

Това е втората наркогрупа, действаща на територията на Елин Пелин и региона, неутрализирана в рамките на 4 денонощия.
В началото на миналата седмица след сделка с доставчици на наркотични вещества на едро от София, бяха задържани четирима участници в друга престъпна структура в града, у които бяха намерени и иззети 1,8 кг канабис и 1,2 кг. амфетамини в различни разфасовки, подготвени за разпространение на черния пазар, пари, електронни везни.

Наркотици евро акция
МВР

Наркотици евро акция
МВР

След спецоперация: Задържаха трима души с голямо количество наркотици

При извършените на 7 декември 2019 г. лични обиски и претърсвания в автомобили и 5 адреса, ползвани от новата разкрита наркорупа, бяха намерени и иззети близо половин килограм амфетамини, 40 г. опиати, 320 г. марихуана, разфасована на дози за разпространение.

Наркотици евро акция
МВР

Наркотици евро акция
МВР

Намерени и иззети бяха и 260 000 фалшиви еврови банкноти, електронни везни, тефтер със записки на клиенти, мобилни телефони, големи суми пари в брой.

Събраните до момента доказателства сочат, че групата е била създадена и е действала от октомври 2018 година.