/ iStock/Getty Images
Трима души са задържани при специализирана операция срещу разпространението и притежанието на наркотици, проведена на 4 деквмри на територията на Областната дирекция.

Служители на ГДБОП разкриха престъпна група за производство и разпространение на наркотици

При претърсване в стая в общежитие на бул. „Санкт Петербург“ в Пловдив полицаи от Пето РУ открили и иззели 18 топчета марихуана с общо тегло над 22 грама. По случая с постановление на Районна прокуратура за срок до 72 часа е задържан 19-годишен младеж.

Техни колеги от Шесто РУ засекли в района на квартал „Столипиново“ 35-годишна пловдивчанка, която носела в себе си 59 пакетчета с хероин. С полицейска заповед тя е задържана за едно денонощие.

От Окръжна прокуратура й е повдигнато обвинение и взета мярка за неотклонение „парична гаранция“. Междувременно в Карлово служителите на реда открили в лек автомобил „Мерцедес“ обособен тайник, в който имало пакет суха зелена листна маса, 10 пакетчета вещество на кристали и електронна везна.

След мащабни акции: Задържаха 15 души и иззеха над 5 кг канабис

При последвалите процесуално-следствените действия на адреса на 18-годишния водач попаднали на още две електронни везни и цигара с марихуана. Експертна справка показала, че иззетите вещества са марихуана с общо тегло 24,5 грама и над 11 грама хашиш.

Извършителят е привлечен като обвиняем за разпространение на наркотици, задържан е в ареста за срок до 72 часа. Работата на разследващите продължава под наблюдение на Окръжна прокуратура-Пловдив.