/ ThinkStock/Getty Images
Под надзора на Окръжна прокуратура-Благоевград на 5 декември на територията на областта бе проведена мащабна полицейска операция с участието на служители от сектор „Противодействие на криминалната престъпност“ при ОД на МВР-Благоевград, РУ-Банско, Второ РУ в областния град и РУ-Петрич.

След акция: Иззеха 25,73 грама канабис

В хода на полицейските действия са задържани 15 души.
В момент на осъществяване на сделка за разпространение на около 5,5 килограма канабис в района на петричкото с.Рупите, полицейски служители от сектор „Противодействие на криминалната престъпност“ при ОД на МВР и Районно управление-Петрич задържали двама мъже - на 38 и 40 години, и двамата от с. Скрът, община Петрич, трима мъже - на 18, 19 и 23 г., всички от Благоевград и 25-годишен от Стара Загора.

В хода на работата по случая са извършени претърсвания и изземвания в жилище и в сграда в с. Скрът, стопанисвани от двамата мъже - на 38 и 40 г., като са намерени и иззети около 30 800 лв. и 6 150 евро и 4 чувала с остатъци от суха, тревиста маса, реагирала на канабис.

Полицаи от Сандански откриха над 4 тона канабис

При последващо разследване са задържали и 70-годишен жител на селото. Преди настъпването на зимния туристически сезон на територията, обслужвана от РУ-Банско, служители на РУ в курорта разкриха лица, занимаващи се с разпространение на наркотични вещества.

Непосредствено след осъществена покупко-продажба на наркотични вещества, в Банско са задържани общо 8 мъже - петима, на възраст от 18 до 34 години, всички от града, 25-годишен от Стара Загора, 22-годишен от Свиленград и 25-годишен от града.

При извършените процесуално-следствени действия, полицейските служители претърсили четири обекта в Банско и един в Благоевград.  В жилище в курорта, обитавано от 21-годишен от града са намерени около 44,1 грама суха, тревиста маса канабис, електронна везна и плик с канабисови семена.

Над 11 т канабис са иззети при мащабна акция в района на Благоевград (СНИМКИ)

В друго жилище, обитавано от 34-годишен от Банско и при извършения му личен обиск са намерени и иззети 5 топчета, съдържащи общо около 13 грама суха, тревиста маса канабис и мелница.