/ МВР, пресцентър
Мащабна двудневна спецакция срещу производството и разпространението на наркотици завърши с изземване на 11 тона канабис в района на Благоевград. Операцията е извършена от криминалисти на ОДМВР-Благоевград и жандармерията. За това съобщиха от пресцентъра на МВР.

Откриха поле с канабис в землището на село Зверино

Задържан е 41-годишен мъж от с. Илинденци, криминално проявен. При претърсване в дома му са намерени и иззети близо 57,1 грама сух канабис и електронна везна, по която направения полеви наркотест е отчел следи от канабис. В прилежащ имот, ползван от него, са открити около 12 полусухи канабисови растения с общо тегло около 1,400 кг,  а в близост до къщата -  чувал с около 4,400 кг сух канабис.
 

МВР, пресцентър


 
При съвместните действия в нива в местността Бранището полицаите намерили засадени 11 растения с общо тегло около 89 кг и приблизително 78 полусухи растения с общо тегло около 20,300 кг, положени да се сушат. След направен полеви тест всички растения са реагирали положително на канабис.
 
Същевременно полицейски служители на РУ-Сандански претърсили района на местността Дигнен камен, където открили две ниви, засадени с общо 1469 растения, с тегло 11400 кг. Става дума за канабис. На други 54 канабисови растения, с общо тегло около 108 кг, попаднали техни колеги от РУ-Петрич при претърсване на нива в обезлесен участък в местността Дурчовец.
 

МВР, пресцентър



Ден по-рано служители на РУ-Банско хванали  22-годишна местна жителка в курорта, от която иззели  две полиетиленови пликчета с около 3,22 грама амфетамин. В хода на работата по случая те претърсили и жилището й, където намерили още 3,32 г от същата наркотична субстанция.

Откриха канабис в къщата на 64-годишна жена

Жената е задържана. Образувани са досъдебни производства продължава под наблюдението на прокуратурата.
 

 
МВР, пресцентър