Позитано 20
Позитано 20 / БГНЕС
В събота сутрин на „Позитано” 20 беше свикан Национален съвет. По всичко личи, обаче, че той ще се проведе без Корнелия Нинова. Предстои да се разбере дали ще се съберат необходимите 93-ма души. За това е необходимо присъствието на още един член на партията и да има необходимия кворум.

На влизане част от социалистите заявиха, че целта на днешното събиране е да се изготви позиция по предложенията на ГЕРБ за нова конституция и ВНС. На „Позитано” 20 обаче не дойде Корнелия Нинова, а от пресцентъра на партията заявиха, че официална позиция от ръководството за сега няма да има.

Нинова: Няма да дадем подписи и гласове за нова Конституция

„Всеки, който бламира или отсъства, бламира БСП. Позиция на партия за тази авантюра на Борисов, за свикване на ВНС и нова конституция. Ако някой няма да се съобразява и ще нарушава устава, той няма място в редиците на ръководството. Това е тежко компрометиране на тясното ръководство, което е посочено от Нинова”, смята Красимир Янков.

„Необяснимо е защо близо 3 месеца в ситуация, когато цялата страна ври и кипи, изпълнителното бюро отказва да свика парламента на БСП. И за това се налага националния съвет да се самоорганизира. България няма нужда от Велико народно събрание, Конституцията ни е добра”, категоричен бе Сергей Станишев.

На „Позитано” 20 широко се коментира темата за избор на нов председател на партията. Според част от социалистите се правят опити процедурата да бъде опорочена.
NOVA