Той се призна за виновен по всички обвинения
Софийски градски съд призна за виновен Викторио Александров за убийството на жена му Дарина и бебето Никол, и го осъди на 20 години лишаване от свобода. Александров ще трябва и да плати обезщетение 400 хил. лв.

На 29 октомври 2018 г. младата жена беше намерена убита, а бебето й липсваше. Часове след това полицията откри мъжа, с който тя е живеела, край София. Той бил прострелял детето си, а след това опитал да се самоубие. Александров се призна за виновен по всички обвинения.

„Институциите дадоха своя знак към обществото, че всеки може да убива собственото си дете и да лежи 12 години в затвора. Защото при полагане на труд и при евентуално завършване на едно висше образование, той ще лежи толкова”, каза Ваня Министерска - майка на Дарина.

„С нашата съдебна система, не съм сигурна дали той ще излежи и половината. Търсим справедливост, разбира се. И то не само за Дарина, а за всички жени, които си отиват така”, коментира Бисерка Тодорова - приятелка на семейството на Дарина.

„Не видях страхливец. Всеки има право да се защитава. Доколко е успял да убеди съда в искреността си и невинността си, виждаме го в съдебния акт. Но това не е обективната истина и наказанието е явно несправедливо”, заяви Иван Иванов - адвокат на родителите на Дарина.

Примомняме, че около 14:00 часа на 29 октомври 2018 г. подсъдимият В.А. отишъл да види детето си. Между него и Д.М. възникнал конфликт. Той ударил жената с юмрук в главата и тялото, след което извадил оръжие, насочил го към нея и произвел два изстрела.

Куршумите попаднали в областта на брадичката и шията, в резултат на което пострадалата паднала. Подсъдимият взел детето и напуснал апартамента. Отишъл с него до Северния парк, където изхвърлил мобилния си телефон.

След това се придвижил към кв. „Илиенци“, където обядвал в заведение за обществено хранене. Впоследствие, след като спрял на автостоп лек автомобил, заедно с дъщеря си отишъл в жк. „Хаджи Димитър“.

Няколко часа по-късно, В.А. поръчал такси за жк. „Надежда“, където принудил шофьора да му предаде мобилните си телефони. Накарал го да потегли първоначално в посока към автомагистрала „Люлин“, а след това и към с. Долни Богров.

За целта подсъдимият употребил сила, като нанесъл на водача удар с пистолет в областта на тила. Заплашил го с думите: „Ако изпълняваш това, което ти казвам, ще живееш“. През цялото време държал дулото на оръжието опряно в шията на мъжа.

При пристигане в селото, подсъдимият В.А., заедно с малолетното си дете, се подслонили в тухлена постройка в близост до пътя. Междувременно родителите на пострадалата Д.М. посетили жилището, обитавано от дъщеря им.

С помощта на ключар успели да влязат и открили безжизненото тяло на жената. По техен сигнал започнало издирване на В.А. и Н.А. от органите на МВР. В резултат на действията им местонахождението им било установено.

При пристигането на полицейския екип мъжът и детето спели. Подсъдимият се събудил, а малко по-късно произвел изстрел срещу дъщеря си. Насочил оръжието и срещу себе си, опирайки пистолета до главата си. Заслепен от прожекторите на полицаите, В.А. натиснал спусъка и произвел изстрел, но, отдръпвайки се инстинктивно, не успял да се простреля.

При пледоариите прокурор от Софийска градска прокуратура поиска на подсъдимия да бъде наложено най-тежкото наказание за убийство - доживотен затвор без право на замяна.

Прокуратурата ще продължи да настоява за най-тежкото наказание и ще внесе протест срещу присъдата в Софийския апелативен съд. Присъдата подлежи на обжалване и протест пред апелативния съд.