Подсъдимият за убийството на бившата си приятелка Дарина и едногодишната им дъщеря Никол Викторио Александров се изправя пред Софийския градски съд за последна пледоария на един от адвокатите му.

Престъплението беше извършено през октомври 2018 година. Частният охранител Викторио убива с пистолет Дарина в столичния квартал „Надежда”. Няколко часа по-късно убива и детето, след което е заловен от полицията.

Прокуратурата и близките на жертвите поискаха доживотен затвор без замяна. „Днес е последно заседание и силно се надяваме да чуем постановяване на присъдата. Мисля че делото премина в разумен срок. По-голямата част от него се проточи заради пандемията. То протече и по общия ред, малко над година”, каза майката на Дарина - Ваня Министерска, пред NOVA.

Тя посочи, че в Викторио помни какво се е случило и пред вещите лица е описал детайлно своите действия. „Думите му са потресаващи заради начина, по който бяха изречени: „Ударих я няколко пъти и тя падна. Извадих пистолета и я застрелях”, обясни разказаното майката на Дарина.

По думите на Министерска, обвиняемият е изразил съжаление, според нея обаче чисто декларативно. Експертизи доказали, че няма данни убийствата да са извършени под афект или вследствие на упойващи вещества.

„Прокурорът поиска най-тежкото наказание. В пледоарията си изрази опасения за нашия живот. Ние получихме няколко заплахи, две от които бяха по телефона”, обясни Министерска.
NOVA