Мъжка секретарка на Доган призна за оранжерия с марихуана
Мъжка секретарка на Доган призна за оранжерия с марихуана / снимка: DarikNews.bg, Радка Минчева

Условна присъда получи от Окръжния съд в Разград Керим Караали, по-известен като една от "мъжките секретарки" на лидера на ДПС Ахмед Доган.

56-годишният мъж от село Острово е работил в централата на Сокола непосредствено преди самоубилия се Ахмед Емин.

Караали се призна за виновен в обвинение за разпространение на наркотици и подписа споразумение с прокуратурата.

През юли в таванските помещения на неговата къща и жилището на 79-годишната му майка бяха намерени 700 кофички с разсад и 100 саксии с възрастни растения марихуана. В част от тях е установено, че наркотичното вещество е с по-ниска концентрация от наказуемото по закон, затова обвинението не е за първоначалното количество, обясни прокурор Тихомир Тодоров.

Срещу Караали, известен в региона и като Крал Керим, има и второ обвинение - за участие в организирана престъпна група заедно с мъж от Поповско, който не се яви в съдебната зала, но вероятно също ще сключи споразумение с държавното обвинение.

Караали се призна за виновен и потвърди съгласието си да подпише споразумение с прокуратурата, първоначалната санкция за двете престъпления бе 1 година лишаване от свобода с 3 години отлагане. Съдия Лазар Мичев обаче заяви, че това не отговаря на тежестта на престъпленията и предложи изпитателният срок да е 4 години.

Керим Караали е безработен, пенсиониран е по болест. През последните месеци беше шеф на вакъфските имоти на алтернативното мюфтийство на Недим Генджев.

На местните избори през 2007 г. Карали представляваше ДСБ в община Завет.

Други новини от Разград