/ iStock/Getty Images
МВР проверява изявлението на бившия здравен министър от служебния кабинет д-р Стойчо Кацаров, че не е ясно къде са отишли 10 млн. лв., предназначени за детска болница. Това съобщи вътрешният министър Бойко Рашков при изслушването му в парламентарната комисия по вътрешна сигурност.

Пред медиите министърът уточни, че данните се проверяват от около една седмица и когато се събере достатъчно информация, ще бъде съобщено.

Рашков: Регионалните директори на МВР се изслушват и оценяват за свършеното през годината

По повод досъдебното производство във връзка с "Булгаргаз" вътрешният министър посочи, че в КЕВР се правят проверки от няколко дни, включително са били извършвани процесуално-следствени действия и днес. Рашков уточни, че по разследването за "Булгаргаз" наблюдаващият прокурор съдейства на МВР.

Във връзка със случая, известен като "Барселонагейт", министър Рашков уточни, че испанските власти са изпратили в МВР "доста неща, със снимков материал и със заключение че, според тях, по отношение на къщата там най-вероятно се касае за схема за пране на пари". Той добави, че в документите се споменава името на бившия премиер Борисов, но не уточни в каква връзка. Рашков добави, че няма конкретни обвинения в материалите.
БТА