Мустафа Емин, главно действащо лице в скандалната случка в УМБАЛСМ "Пирогов", се извини и обясни своята версия. 

"Детето ми пада и разбива челото си на ръба на маса. Съпругата ми го закарва в болницата в Люлин, откъдето ги насочват към Пирогов. Стигнах до болницата в Люлин, когато излизаха от нея и видях разбитото му челце", написа той във Фейсбук.

"Пристигнахме в Пирогов около 19 ч., където за повече от 3 часа и половина минах през 4 кабинета с детето на ръце.  Възможно е да съм бил емоционален, макар да съм спокоен човек. Ако съм оскърбил някого, извинявам се", пише още той.


Припомняме, че от официалната страница на "Пирогов" във Фейсбук споделиха разказ на Неда Диманова, служител на болницата. По нейни думи Емин Мустафа се е държал арогантно и заплашвал с министъра на здравеопазването. "Първоначално искаше да извадят от детска шокова зала дете в шок, за да влезе неговото, което беше с една малка раничка", се съобщава в публикацията на Диманова.

Емин обаче опровергава това. "Дълбоко невярно е обаче, че съм искал детето ми да заеме мястото на друго дете. Това е нечовешко поведение, на което не съм способен. Не съм парадирал със служебното си положение, гледам на него като на възможност за служба, а не като на привилегия. Извинявам се, ако съм бил невнимателен в общуването си към някой от лекарите и сестрите в Пирогов. Вярвам, че истината излиза наяве рано или късно и съм готов да понеса цялата отговорност за всяко свое действие", допълва той. 

Скандална случка в „Пирогов”: Съветник на Тагарев се е държал арогантно, заплашвал лекари

В официална позиция от "Пирогов" отбелязват, че лечебното заведение обслужвала и продължава да обслужва всеки преминал прага й пациент по установени, важащи за всички, медицински правила.

От там подчертават също, че всяка форма на агресия е недопустима, пречи на нормалния ритъм на работа и е в ущърб както на пациентите, така и на  медицинските екипи.

"Тъжно е когато публични лица дават лош пример с агресивно отношение и неуважение към медицинското съсловие и структури", се казва още в позицията. 

Министерството на отбраната е започнало проверка по случая. 

"Това, което не мога да допусна е децата ми да растат с дори най-малкото съмнение, че баща им може да постъпил нечовешки, както се твърди. Затова ще споделя своята гледна точка", допълни Емин.