Димитър Ковачевски Кирил Петков
Димитър Ковачевски Кирил Петков / БГНЕС
Националният младежки комитет на ВМРО настоява за среща с премиера Кирил Петков и с министър-председателя на Република Северна Македония Димитър Ковачевски, за да им подари исторически книги.

Искането е отправено в писмо на младежката организация, адресирано до двамата премиери и до президента на РСМ Стево Пендаровски, съобщиха от пресцентъра на ВМРО.

Кирил Петков посрещна премиера на Северна Македония в София (СНИМКИ/ВИДЕО)

Младежите от ВМРО планират демонстрация пред резиденция "Бояна" утре сутринта, за когато е планирано съвместното заседание на двете правителства.

В писмото младежите подчертават, че винаги са били в подкрепа на единността и съдружието в отношенията между Република България и Република Северна Македония.

Те приветстват срещата в София и се надяват декларираното желание за намиране на решение да срещне своята реализация. Именно затова и настояват за спазване на договора за добросъседство, почитане на общата история до 1944 г. и най-вече за спазване на правата на хората с българско самосъзнание от другата страна на границата, посочват от пресцентъра.