/ Георги Димитров
Заради тежкото здравословно състояние на Димитър Желязков, съдът го освободи от домашния арест срещу парична гаранция от 20 000 лева. Трима лекари днес обясниха, че Желязков има сериозни проблеми - сърдечни и стомашни. Според експертите състоянието му може да се вложи рязко във всеки момент, а това може да налага спешния му прием в болница. 

За пети път делото срещу Димитър Желязков не успя да тръгне в Софийския градски съд. Причина за поредното отлагане беше заболяване на един от подсъдимите.

Състоянието на Желязков е животозастрашаващо, категорични бяха лекарите. Той има срок от 15 дни да внесе паричната гаранция и едва тогава, при условие, че прокуратурата не е против, може да излезе от дома си.

Съдът записа в мотивите си, че никога Димитър Желязков не е ставал причина за отлагане на процеса, освен това е под домашен арест от четири години и половина. 

Арестуваха Митьо Очите в Истанбул

Желязков е обвинен като ръководител на организирана престъпна група, занимавала се с изнудване, принуда чрез заплахи, палежи и разпространение на наркотици.

Прокуратурата твърди, че групата е действала от януари 2013 г. до 2 август 2018 г. в Бургас, Ямбол, Несебър и Слънчев бряг.

Митьо Очите кацна на българска земя от Истанбул (ВИДЕО)


Димитър Желязков (известен като Митьо Очите) беше арестуван в Турция през август 2018 г., няколко месеца по-късно бе екстрадиран в България. Делото срещу групата не започна в спецсъда и след закриването на институцията бе изпратено в Софийския градски съд.
Димитър Абрашев, БТА