/ Георги Димитров
Софийският градски съд отложи разпоредителното заседание по делото срещу Димитър Желязков (Митьо Очите) и още няколко души. Той е обвинен като ръководител на организирана престъпна група, занимавала се с изнудване, принуда чрез заплахи, палежи и разпространение на наркотици. Прокуратурата твърди, че групата е действала от януари 2013 до 2 август 2018 г. в Бургас, Ямбол, Несебър и Слънчев бряг.

Фалстарт на делото срещу Митьо Очите

Желязков беше арестуван в Турция през август 2018 г., няколко месеца по-късно бе екстрадиран в България. Делото срещу групата не започна в спецсъда и след закриването на институцията бе изпратено в Софийския градски съд.

Причината за отлагането на заседанието днес е неявяването на единия от подсъдимите, тъй като е трябвало спешно да отиде в болница заради свой близък, постъпил в лечебното заведение.

Втори фалстарт: Липсващ адвокат отложи делото срещу Митьо Очите

При предходното съдебно заседание единият от подсъдимите - Иван Ангелов, внезапно е постъпил с бактериална инфекция в болница, което доведе до отлагане на делото.

Петият опит за старт на процеса ще бъде на 11 април. Тогава се очаква да бъде готова и съдебно-медицинската експертиза на Димитър Желязков, свързана с искането на защитата да бъде променена мярката за неотклонение на подсъдимия, който в момента е под домашен арест.
Константин Костов, БТА