/ БГНЕС
Магистрати разпитаха чрез видеоконферентен разговор от софийския затвор Димитър Желязков-Очите по делото срещу общинския съветник в Бургас Бенчо Бенчев.

Задържаха основен свидетел по делото срещу Митьо Очите за рекет и изнудване

Делото се гледа в Районния съд в морския град. Бенчев е подсъдим за укривателство на Димитър Желязков в Турция. Укриването е станало в периода, в който Желязков е бил издирван от Интерпол като лидер на организирана престъпна група.

Срещу общинския съветник е повдигнато и друго обвинение. То е за държане на огнестрелни оръжия и боеприпаси в дома му. Това съобщиха от Районния съд в Бургас. Днес по време на разпита Димитър Желязков е потвърдил версията на Бенчев, че са се срещнали случайно в Гърция, след което двамата са отпътували за Турция. Желязков отхвърлил тезата на обвинението, затова че е нощувал в един хотел с Бенчев в Турция.

Окончателно: Съдът пусна Бенчо Бенчев да се лекува в Турция

В съдебното заседание защитата на Бенчев е направила искане, съдът отново да позволи той да напусне пределите на страната ни за прегледи при медицински специалисти в Република Турция.

Адвокатите се аргументираха с факта, че подсъдимият не се е възползвал от предходното разрешаване на съда да пътува до Турция, тъй като е трябвало да бъде поставен под 14-дневна карантина, посочиха от съда в Бургас.

Спецсъдът прекрати делото срещу несебърския бос Димитър Желязков-Очите

Магистратите са дали разрешение на искането на подсъдимия предвид безупречното му поведение и изцяло съобразено с целите на настоящия процес - разкриване на обективната истина. От съда в Бургас информираха, че следващото заседание по делото ще е на 30 септември, с изслушване на свидетели.
БТА