/ БГНЕС
Димитър Желязков с прякор Митьо Очите кацна на летище София с полет от Истанбул, предаде БГНЕС.

Турция връща у нас Митьо Очите до края на месеца
 

Митьо Очите беше предаден на представители на съдебна охрана на летището в града на Босфора. Той беше обявен за международни издирване с червена бюлетина на Интерпол на 2 август миналата година.
 
Под засилена охрана Желязков бе откаран в Националното следствие и най-вероятно ще бъде поискана мярка за задържане под стража.

7 българи, арестувани с Митьо Очите в Турция, са предадени на МВР

Димитър Желязков летище София екстрадиция Митьо Очите
БГНЕС

На 2 август 2018 г. при зрелищна акция на МВР беше разбита група за рекет, палежи и побоища, оглавявана от Димитър Желязков. Той не беше задържан. В хода на разследването стана ясно, че в групата на Митьо Очите участват и общински съветници от Несебър и Бургас. Единият от тях е Бенчо Бенчев от Бургас, който беше задържан, а след това пуснат под парична гаранция от 50 000 лева. Общинарят стана клиент на прокуратурата за това, че е укрил в Турция и Гърция несебърския бос Димитър Желязков.
 
Част от престъпната група на Димитър Желязков – Очите е и общинският съветник от Несебър Пейко Янков. Според прокуратурата, Пейко Янков е участвал в изнудване, за което се събират данни вече 2 години, както и за палеж и участие в организирана престъпна група. Общинският съветник от Несебър беше последният задържан по разследването за престъпната група на Желязков, като Янков се предаде сам на властите.

Арестуваха Митьо Очите в Истанбул

Димитър Желязков летище София екстрадиция Митьо Очите
БГНЕС

На 4 август 2018 г. Митьо Очите беше задържан от турските власти в град Истанбул в изпълнение на молба за неговото международно издирване и задържане за целите на наказателното му преследване в България. Главният прокурор отправи молба за екстрадиция на Желязков в съответствие с Европейската конвенция за екстрадиция, която бе уважена от турските власти.
БГНЕС