Оставката на Мустафа Емин е приета и още същия ден той приключи работата си. Това каза министърът на отбраната Тодор Тагарев пред журналисти преди изслушването му в парламентарната комисия по отбрана. Според министър Тагарев в случая политическите интерпретации са надделели над здравия разум.

Той реши да напусне, за да не се създават предпоставки за затруднения в работата на Министерството на отбраната и на кабинета като цяло“, заяви Тодор Тагарев.

След скандалния случай в „Пирогов“: Мустафа Емин подава оставка

Припомняме, че Мустафа Емин подаде оставка като съветник на министъра на отбраната на 5 септември. Повод да поиска да бъде освободен от поста стана случка с него и детето му в УМБАЛСМ „Н. И. Пирогов“ от края на август. В социалните мрежи медицинска сестра от болницата разказа как Емин е заплашвал лекари и е настоявал друго дете да бъде изведено от шокова зала, за да бъде прегледано неговото. След като случаят стана публичен, от лечебното заведение започнаха проверка, която показа, че са спазени всички стандарти на Спешното отделение.

Министър Тодор Тагарев в писмо поиска от колегата си здравен министър проф. Христо Хинков да възложи проверка. Случката бе обект на коментари и в парламента, където председателите на комисиите по здравеопазване и отбрана Костадин Ангелов и Христо Гаджев настояха за реакция от страна на премиера Николай Денков. От „Възраждане“ поискаха и оставката на министър Тодор Тагарев заради случилото се в „Пирогов“. Самият Мустафа Емин отрече твърденията на персонала на „Пирогов" и заяви, че ще защити името и достойнството си с доказване на истината за комуникацията му с тях. 
Биляна Иванова, Константин Костов/БТА