Мерджанов: Оставката на Вучков говори за нестабилност на правителството
Мерджанов: Оставката на Вучков говори за нестабилност на правителството / снимка: БГНЕС, архив

Оставката на вътрешния министър Веселин Вучков за минути стана най-обсъжданата тема в кулоарите на Народното събрание. Депутатът от БСП Атанас Мерджанов видя, в оставката силно разклащане на правителството.

Оставката на вътрешния министър Веселин Вучков говори за изключителната нестабилност на правителството на Бойко Борисов. Това заяви пред журналисти в кулоарите на Народното събрание зам.-председателят на ПГ на "БСП лява България" Атанас Мерджанов.

„Знаете как миналата седмица правителството като че ли висеше заради гласувания външен дълг, макар и да получи толкова „солидна" подкрепа, говори за доста нерешими проблеми до този момент в управляващата коалиция. Все пак трябва да се запознаем с мотивите на министър Вучков", обясни Мерджанов

"По въпросите на сигурността министър-председателят носи особена отговорност. Още повече, че изборът на министър е негов персонален", коментира депутатът.

В отговор на въпрос защо главният секретар Светлозар Лазаров е толкова важен, че един министър си тръгва заради него, Мерджанов заяви: "Г-н Лазаров като главен секретар във времето, когато ние бяхме във властта, се справяше добре с поставените задачи. Министър-председателят и министърът на вътрешните работи трябва да отговарят на тези въпроси".