Масова оставка на медици в болницата в Дулово. Всички медицински сестри и санитари напускат отделението за лечение на болни от коронавирус. Вчера те са депозирали предизвестията си за напускане, съобщава NOVA.

На работа във вътрешното отделение, където са предвидени над 30 легла за заразени с COVID-19, остават само тримата лекари.

„Не напускаме заради това, че нямаме достатъчно предпазни облекла или че ни е обещано материално стимулиране, а не е изпълнено”, каза Фатме Тахир, старша сестра на отделението.  

„От 6 години работя в тази болница и винаги съм идвала с желание на работа. През последните 12-13 дни обаче идвам със страх, не затова, че излагам здравето си на риск, а защото излагам близките си на риск. Откакто съществува това отделение, всички се отнасят с целия персонал като с прокажени”, коментира още тя.

„Извънредните часове, в които работим, вече са непосилни за нас. В отделението за лечение на COVID-19 сме 4 сестри, редуваме се на 24 часа. Нямаме личен живот, откъснахме се от семействата си”, каза една от служителките.

„Досега съм провел разговор с всички сестри от вътрешното отделение и от другите отделения с въпрос дали някой не иска да бъде командирован. Всички категорично отказват”, заяви директорът на МБАЛ-Дулово д-р Константин Попов.
NOVA