Маскирани опитаха да отвлекат мъж в Слънчев бряг
Маскирани опитаха да отвлекат мъж в Слънчев бряг / снимка: БГНЕС
Полицията в Несебър задържа петима маскирани в момент на отвличане на 25-годишен мъж от хотел в Слънчев бряг. По първоначална информация нападателите са криминално проявени и осъждани.

Опитът за отвличане станал късно снощи. Петимата били с качулки на главите, въоръжени с ножове и електрошокови палки. Те нахлули в помещение, строено за аптека, но пригодено за живеене, в хотел в Слънчев бряг, което било обитавано от няколко дни от млад мъж от Стара Загора. Принудили го да се качи във “Фолксваген Голф”.

Бдителни граждани сигнализирали веднага в полицията и след кратко преследване маскираните били заловени в Слънчев бряг. Основната версия, по която работи следствието, е “сплашване на конкурентен търговец на дрога”.

От полицията засега отказват всякакви данни за нападателите. Споменато е само, че са мъжете криминално проявени, на около 25-30 години, единият е съден четири пъти, а друг е в период на пробация. Никакви подробности за отвлечения засега не са известни. В помещението, откъдето е направен опит да бъде отвлечен, е открит половин килограм канабис.

Други новини от Бургас