Маскирани опитаха да ограбят предприятие за алкохол
Маскирани опитаха да ограбят предприятие за алкохол / Sofia Photo Agency
Маскирани бандити се опитаха да ограбят касата на предприятието за алкохол “Винекс-Славянци”. Те пребили пазача, спрели полицейските автомобили с шипове по пътя, но не успели да разбият металните каси. Сигнал, че охранителната система е задействана, бил получен в Районното управление в Сунгурларе. Екипът попаднал на самоделни шипове във формата на кръстачки, разпръснати по шосето на изхода от Сунгурларе в посока село Славянци.

Въпреки спуканата гума, полицаите успели да стигнат до селото. В завода те открили входната врата на администрацията разбита, а 38-годишният пазач – окован в белезници и с омотана със скоч глава. Той обяснил, че бил нападнат от двама мъже, маскирани с черни качулки.

След като го пребили, опитали да разбият две метални касетки, съхранявани в дървен шкаф, но не успели да се справят с тях и избягали. Полицаите са открили касите заключени.

При допълнителния оглед на шосето от Сунгурларе в посока Славянци са събрани 15 саморъчно направени шипа, успели за около 10 минути да повредят гумите на два полицейски и три лични автомобила.

Други новини от Бургас