Майката на бебето Владислава изоставила и друго свое дете
Майката на бебето Владислава изоставила и друго свое дете / screenshot/vbox7

Майката на бебето Владислава, което беше изоставено в заведение в Пловдив, е постъпвала по друг начин и с друго свое дете. Това стана ясно от думите на Георги Георгиев - втория съпруг на Лилия Сашева, от когото тя има 9-годишен син, пред бТВ.

И трите деца на Лилия са от трима различни бащи. С Георгиев тя живяла в Испания, където той работел като международен шофьор. „Не работи, мързи я, лъже и краде“, каза той по адрес на бившата си. Той разказа, че там успял да й намери работа, но на Лилия не й се работело.

Изоставиха бебе при кооперация в Пловдив, майката не можела да се грижи за него

„Тя си остави детето. Всичко е документирано в полицията в Испания и България“, посочи Георгиев. Той каза още, че поискал от Лилия да му подпише пълномощно, за да гледа той сина им, но тя отказала.

„Къде е била, когато за втори път й дават детето“, попита Георгиев и настоя за отговор от социалните службите. Малката Владислава също е изоставена за втори път. Тя е била в приемно семейство, но е била върната на майка си.

Надя Танева, директор на дирекция „Социално подпомагане“-Пловдив, посочи, че информацията от втория съпруг на Лилия за това, че тя е оставила и по-голямото си дете, е нова за службата. „Малката Влади е изоставена за втори път“, потвърди тя.

По думите й това, че децата се гледали от бабата, не означава, че те били изоставени. Танева увери, че службата е загрижена и за трите деца. Предстоят разговори с Георги Георгиев.