Лозан Панов поиска ВСС задълбочено да провери казаното от Бойко Атанасов
Лозан Панов поиска ВСС задълбочено да провери казаното от Бойко Атанасов / снимка: БГНЕС

Изнесеното от следователя Бойко Атанасов сочи обезпокояващи обстоятелства, които трябва да се проверят задълбочено. Това каза пред журналисти преди началото на ВСС председателят на ВКС Лозан Панов.

Етичната комисия във ВСС проверява твърденията на следователя Атанасов

Той посочи, че Етичната комисия на ВСС се е самосезирала и за 7 март е насрочено изслушване на Атанасов. Панов заяви, че е интересно да се разбере какви са материалите, намерени в контейнери за боклук, за които Атанасов твърди, че са доказателства по делото КТБ.

Цацаров: Няма "шпицкоманди"

Панов добави, че трябва да се разбере как са били съхранявани тези материали и защо са изхвърлени. По думите му, ако не се предприеме задълбочена проверка, тези обстоятелства ще оставят неприятен привкус за българското правосъдие.

Лозан Панов отрече да се е срещал с премиера Бойко Борисов в периода, в който се е извършвала процедурата по избора му. Той посочи, че двамата са контактували единствено на институционално ниво след избирането му за председател на ВКС.

Прокурори шантажират политици с дела, твърди следовател

Панов добави, че преди това се е срещал с Бойко Борисов, но във времето, когато премиерът е бил кмет на София.

Относно случая със самоубийството на съдията от СРС Цветан Ценов, Панов призова да не се спекулира с темата и добави, че има проверка, която ще даде своя резултат.

Източник: БТА