Линейка с пострадала катастрофира, жената почина
Линейка с пострадала катастрофира, жената почина / cнимкa: DarikNews.bg

Една жена загина, а други седем души са ранени при две тежки катастрофи, станали в Шуменско, между 11 и 12 часа на обяд. Във втората катастрофа е участвала и линейка от Центъра за спешна помощ в Шумен.

Първият инцидент е станал в района на Ришки проход, близо до границата с Бургаска област. При него са се сблъскали лек автомобил „Ауди” и микробус "Фолксваген Транспортер”. Пострадали са трима души – двама мъже и една жена. Най-вероятната причина за инцидента е разлята на пътното платно нафта, съобщиха от полицията в Шумен. На мястото са били изпратени две линейки – от Спешния център в Смядово и този в Шумен. В едната линейка са били превозвани двамата пострадали мъже, а в другата – жената, която е била най-тежко ранена.

На път за шуменската болница, линейката, с която е била транспортирана жената, е катастрофирала. Тя се е блъснала в лек автомобил „Мерцедес”. Втората катастрофа е станала на бул. „Ришки проход”. По информация на Дарик при удара са пострадали лекарката, медицинската сестра и шофьора на реанимобила, както и водача на „Мерцедес”-а и неговия спътник. В линейката, която е катастрофирала, е починала и превозваната пострадала от предходното пътно-транспортно произшествие. Вероятно катастрофата между линейката и „Мерцедес”-а е причинена заради неспазване на предимство от страна на лекия автомобил, тъй като реанимобила е бил с включени сирени и светлинни сигнали.

Новини от Шумен