/ БГНЕС
Ръководството на Левски изпрати писмо до футболния съюз, в което настоява решението на Спортно-техническата комисия "сините" да играят бараж с Верея за място в Лига Европа да бъде отменено. От софийския тим искат БФС спешно да постанови ново решение днес до 17.00 ч, за провеждане на бараж между Дунав Русе и Верея.
 
В Левски са категорични, че вчерашното решение е скандално и Спортно-техническата комисия нарушава устава на БФС, както и правата и законните интереси на клуба от "Герена". По програма Левски трябва да посрещне Верея на стадион "Виваком арена - Георги Аспарухов" в неделя от 20.00 ч.
 
Писмото до БФС е изпратено и до ПФК Дунав и ФК Верея като заинтересовани страни.

Повече по темата четете на Gong.bg

Още вчера ръководството на Левски излезе с остра позиция срещу решението на БФС да прати тима на бараж с Верея, а по-долно класираният Дунав да играе директно в Лига Европа. Причината за разбъркването в класирането е, че ЦСКА няма право да участва три години в европейския футбол и всичко в класирането се обърка.
 
"Сините" определиха всичко случило се като "цирк" и изтъкнаха, че срещу тях се води целенасочена кампания.

Междувременно Тръст "Синя България" призова ръководството на ПФК Левски да обяви, дали отборът ще участва в баража за участие в Лига Европа и да обясни защо.
 
В Gong.bg: Левски и Верея ще играят за квотата в Лига Европа

"Ако все още сме "отбора на народа", то честността и прозрачността трябва да станат безусловни. Тръст "Синя България" е единственият акционер в ПФК Левски АД, който представлява интересите не привържениците. Нашата цел на този етап е клубът да се управлява по финансово устойчив и прозрачен начин, без да участва в задкулисни машинации.
 
Поради тези причини през миналото лято предложихме Левски да откаже участие в първенството. Всичко, което се случи оттогава насам, показва правотата на тази позиция. Затова и подкрепяме всички стъпки на ПФК Левски в тази насока", се казва в съобщението на "Синя България".