КТ „Подкрепа” няма ангажимент към опозицията
КТ „Подкрепа” няма ангажимент към опозицията / cнимкa: Sofia Photo Agency

Конфедерация на труда „Подкрепа” не е поемала ангажимент към опозиционни политически партии. Това заяви лидерът на конфедерацията д-р Константин Тренчев по повод заявките на опозицията, че ще се водят преговори със синдикатите за национални протестни действия.

Според д-р Тренчев ръководствата на СДС и „Атака” са поканили конфедерацията на среща-разговор и тези разговори предстоят. „Защо СДС – ние сме основатели на СДС и през всичките тези години ние сме единствените, които не изневериха на идеалите, които си постави онова идеалистично СДС, което се създаде 1989 година”, каза лидерът на „Подкрепа”. „Към нас се обърна и лидерът на „Атака” в личен разговор и също пожела среща, няма да му откажем. Какво ще ни предложи не мога да ви кажа в момента”, добави още той.

„Подкрепа” сама ще реши как да действа”, категорично заяви лидерът й. „Синдикатите ще тръгнат когато те преценят, а не когато му се иска на някой. А който политик симпатизира на тези наши виждания е добре дошъл за срещи”, каза още Тренчев.