Всички са способни да извършат убийство, всичко зависи от обстоятелствата, коментира Росен Йорданов
Всички са способни да извършат убийство. Това коментира пред NOVA криминалният психолог Росен Йорданов. "Всичко зависи от степента и обстоятелствата", аргументира той категоричното си мнение.
 
6 октомври: 30-годишна жена е била убита в Русе (ВИДЕО)

"В моя опит в работата ми съм се натъквал на удивителни случаи. На хора толкова приятни за околните, спокойни, а са способни да извършат неочаквани за тях неща. Всеки е способен да го извърши, зависи в какъв момент и в какво състояние е изпаднал", сподели бившият зам.-директор на Института по психология към МВР.
 

убийство Русе Северин
screenshoоt/vbox7

 
Близки и приятели се простиха с убитата Виктория Маринова

"В човешкото поведение има закономерности. Трудно ми е да повярвам, че има подбудителство, че има съучастие в самото деяние. В огромен процент от случаите, когато става дума за такова деяние, то обикновено е дело на един човек, воден от собствения си нагон и импулс", коментира психологът жестокото убийство на 30-годишната Виктория Маринова.
 
"99% от тези хора са вменяеми", поясни още Йорданов.
 
Северин признал, че ударил Виктория, но отрича да я е изнасилил

"Думата психопат ще я обясня за 100-ен път. Това е занижен респект към нормите, правилата. Това е неспособност да удържаш собствените си желания в обществено приемливите коловози", коментира той и допълни: "Със сигурност има и генетични фактори, и фактори, свързани със средата, възпитанието, влияния".

"Силно се съмнявам, че подобен тип характери ще изчезнат от обществото", допълни експертът. По думите му такива хора не се разпознават от първия път.
 

поклонение Виктория Маринова
БГНЕС


"Станахме много толерантни към психопатните прояви в ежедневието. Най-лесно е да се качите да карате автомобил и ще се натъкнете на изключително психопатни прояви в хората", заяви още Росен Йорданов.

Майката на Северин иска той да бъде съден в Германия, у нас ще го убият (ВИДЕО)

Тялото на Виктория Маринова бе открито близо до крайбрежна алея на Дунав на 6 октомври. 30-годишната жена е била изнасилена и убита. Във вторник в германския град Целе бе задържан и 21-годишният Северин Красимиров. По информация на МВР той напуснал България ден след убийството.

ДНК-профилът му съвпада със следите, открити по тялото на Маринова, а в дрехи в дома му в Русе са открити следи от кръвта на журналистката. Още в сряда прокуратурата обяви, че са му повдигнати две обвинения - за изнасилване и за убийство по особено жесток начин. Вчера германски съд реши, че той ще бъде екстрадиран в България. Очаква се да бъде предаден на българските власти в следващите 10 дни.

Човекът, извел Северин от България: Докато го карах, през цялото време мълчеше

Вчера стотици хора се стекоха, за да кажат последно сбогом на Виктория Маринова и да я изпратят в последния й път. 
nova.bg