Германия ще екстрадира Северин Красимиров до няколко дни
Съдът в германския окръг Целе реши да екстрадира в България Северин Красимиров, обвинен в убийството на журналистката Виктория Маринова. Тялото ѝ бе открито в събота край Дунав, като по информация на МВР жената е била изнасилена и убита. Пред Дарик говорителят на прокуратурата в Целе Бернд Колкмайер заяви, че всички условия за екстрадиране са изпълнени и Красимиров трябва да бъде върнат у нас до няколко дни. Той бе арестуван в Германия във вторник вечерта. Междувременно в петък стотици хора в Русе се взиха последно сбогом с убитата Виктория Маринова.   

Роднините на задържания Северин: С него е имало и още двама души

Вчера говорителят на прокуратурата в Целе Бернд Колкмайер съобщи за Дарик, че преди съдът да разреши екстрадицията на Северин Красимиров, българските власти трябва да потвърдят, че условията в затворите у нас отговарят на европейските изисквания. Днес Колкмайер заяви, че всички условия вече са изпълнени и екстрадицията трябва да бъде извършена до дни.

Следовател: Северин Красимиров е извършил убийството сам

По-късно през деня от правосъдното ни министерство също потвърдиха, че изисканата информация за условията в затворите е изпратена към Германия. В екстрадицията трябва да вземат участие както български, така и германски полицаи. В петък следобед в Министерството на правосъдието е получено официалното съгласие на германската прокуратура за предаване на обявения за международно издирване български гражданин Северин Красимиров. Съгласно полученото съобщение за това е информирана и българската прокуратура. Тече процедура по организиране на фактическото предаване и конвоиране от българските власти на Красимиров, което се очаква да се случи най-рано следващата седмица.

Разкриха подробности за задържания за убийството на Маринова

Тази сутрин съдът в окръг Целе публикува съобщение с решението си да върне Красимиров на българските власти. По информация на съда на 10 октомври при разпит от германските власти, той е признал, че под силното въздействие на алкохол и наркотици се спречкал с жертвата, която не познавал преди, ударил я по лицето и я хвърлил в храстите наблизо. Красимиров обаче отрекъл да е изнасилил Маринова и заявил, че не искал да я убива.

Германски съд решава за екстрадицията на Северин Красимиров

Тялото на Виктория Маринова бе открито близо до крайбрежна алея на Дунав тази събота. По информация на МВР 30-годишната жена е била изнасилена и убита. Във вторник в германския град Целе бе задържан и Красимиров. По информация на МВР той напуснал България ден след убийството. ДНК-профилът му съвпада със следите, открити по тялото на Маринова, а в дрехи в дома му в Русе са открити следи от кръвта на журналистката. Още в сряда прокуратурата обяви, че са му повдигнати две обвинения – за изнасилване и за убийство по особено жесток начин.

Близки и приятели се сбогуваха с убитата Виктория Маринова

В Русе днес стотици хора се стекоха в петък, за да си кажат последно сбогом с Виктория Маринова.