Стотици хора се стекоха, за да се сбогуват с убитата журналистка Виктория Маринова в последния ѝ път. Поклонението се състоя в църквата "Света Троица" в Русе, съобщава БГНЕС.

Телевизионната водеща бе изнасилена и убита в Русе на 6 октомври. За убийството бе задържан 21-годишният русенец Северин Красимиров. Той беше арестуван от германските власти на 9 октомври вечерта след постъпило искане от българските власти. Той се е намирал в дома на майка си в германския град Щаде.

поклонение Виктория Маринова
БГНЕС

Как осъмна махалата на арестувания за убийството на Виктория? (ВИДЕО)

Всички условия за екстрадиране на заподозрения за убийството на журналистката от Русе Виктория Маринова са изпълнени, заяви за „Дарик“ говорителят на прокуратурата в Целе Бернд Колкмайер. Германските власти са получили потвърждението от България, че условията в затворите у нас отговарят на европейските стандарти, добави прокурорът. Той обаче все още не може да посочи точна дата за екстрадицията, която ще бъде извършена от както от германски, така и от български полицаи. Законовият срок е 10 дни. Дотогава заподозреният остава в ареста в Германия. Екстрадицията ще бъде направена възможно най-бързо, каза Колкмайер.

поклонение Виктория Маринова
БГНЕС

Майката на Северин иска той да бъде съден в Германия, у нас ще го убият (ВИДЕО)

На Красимиров задочно са повдигнати две обвинения. Първото е за изнасилване, за което предвиденото наказание е от 10 до 20 г. затвор. Второто - за извършване на убийство по особено жесток начин, което се наказва с 15 до 20 години затвор или доживотен затвор, или доживотен затвор без право на замяна.

До 10 дни германският съд ще реши дали да екстрадира Северин Красимиров

Ииззети са веществени доказателства, които свързват пряко лицето с местопрестъплението, съобщиха разследващите. Част от ДНК експертизите са готови и дават информация за наличие на негов ДНК материал върху тялото на жертвата.

поклонение Виктория Маринова
БГНЕС