Пред NOVA проговори човекът, извел 21-годишният Северин Красимиров от България. Синан е помогнал на предполагаемия убиец на Виктория Маринова от Русе да избяга в Германия. Северин Красимиров бе заловен от полицията в Германия във вторник по искане на българските власти. Разследващите у нас разполагат с доказателства, сред които и такива базирани на ДНК, и обвиниха Красимиров за убийството на жената.

Майката на Северин иска той да бъде съден в Германия

Синан закарал с колата си Красимиров до Хамбург. Двамата се познавали от махалата. Синан твърди, че през целия път Северин Красимиров не казал, че е изнасилил и убил Виктория. 

Осигурено е полицейско присъствие в кв. "Тракция" в Русе, няма данни за напрежение

"Изобщо не ми е казал нищо. Беше през цялото време мълчалив. 30 часа карах. Говорихме си общи неща. За толкова часове да е говорил половин час", разказва младият мъж. Той разбира, че е возил заподозрян за убийство едва когато го оставя в Хамбург и германската полиция започва да издирва и двамата.

До 10 дни германският съд ще реши дали да екстрадира Северин Красимиров

Синан се прибрал в България, за да даде показания. Не е задържан.

Разкриха подробности за задържания за убийството на Маринова

Синан видял Северин и на рождения ден в нощта преди убийството, който бил детски рожден ден. По думите му предполагаемият убиец на Виктория бил пиян, но не толкова много. Празнували до сутринта, а Северин си тръгнал сам.
nova.bg