Полицейски патрули и служители на жандармерията са изпратени в русенския кв. „Тракция“ за осигуряване на спокойствието на жителите, съобщиха от пресцентъра на МВР.  Към момента няма данни за напрежение, след като група мотористи е преминала през квартала без да създава безредици. Няма информация за възникнало сбиване, отбелязват от полицията.

Човекът, извел Северин от България: Докато го карах, през цялото време мълчеше

Група мотористи обиколила квартала към 19.00 часа и притеснила хората, твърдят пък хората в "Тракция". Мъж на 40 години е бил ударен и му е бил счупен телефонът, твърдят жителите на квартала. Ромски лидер от друг квартал отишъл в "Тракция" и успокоил хората, че повече проблеми и напрежение няма да има и призовал тези, които били излезли навън обезпокоени, да се прибират по домовете си. В квартала има полицейски патрули.

21-годишният Северин Красимиров, който е задържан за убийството на журналистката от Русе Виктория Маринова, е живеел в русенския кв. "Тракция". Красимиров бе арестуван във вторник вечерта от германската полиция вследствие на искане от българска страна. До 10 дни германският съд ще реши дали да го екстрадира, каза за Дарик говорителят на прокуратурата в Целе Бернд Колкмайер. Красимиров е декларирал, че е съгласен решението за екстрадиция да се разгледа по съкратена процедура.