Въпросът за властта е важен, но паралелно с него хората очакват ефективни решения на проблемите на хората. Вие декларирахте, че решението според вас са предсрочни парламентарни избори. Но проблемите остават, дори ще се задълбочат, ако няма работещ парламент.

С тези думи президентът Румен Радев посрещна представителите на партия „Възраждане“ в президентството, където се провеждат консултации с парламентарно представените партии преди връчването на третия мандат за съставяне на правителство, предаде БГНЕС.

Ние считаме, че единственият начин за излизане от тази безспорно тежка политическа криза са новите избори, защото сегашният парламент е напълно изчерпан – той е фалирал както морално, така и управленски. Идейно е напълно импотентен. Имаме проблеми със събирането на кворум, включително и днес, видно е, че този парламент с този състав не е работещ.

Това каза лидерът на „Възраждане“ Костадин Костадинов.

Не е много сигурно дали ще се повтори същата ситуация в следващ парламент, това ще кажат избирателите. Имаме тежка международна политическа обстановка, която е усложнена и продължава да се усложнява, затова нагласите на хората се променят с часове. Затова за успокояване на обществената нагласа най-добре е провеждането на нови избори. Нека следващите два месеца и половина има състезание на идеи и на предизборни платформи, отколкото нова порция парламентарни скандали, неприятни вътрешнопартийни и вътрешноминистерски борби, които превръщат българската демокрация в нещо, което отблъсква българските граждани. Тази криза бе създадена именно от хората, които сега искат да сформират кабинет, завърши Костадинов.  
БГНЕС