Парламентарната комисия по отбрана ще изслуша в 17.30 часа днес министъра на отбраната Тодор Тагарев във връзка с дрона, изхвърлен на брега край Тюленово. Това съобщи депутатът Христо Гаджев от ПГ на ГЕРБ-СДС.

Взривиха 82-милиметровия боеприпас върху дрона, открит край Тюленово

Гаджев подчерта, че до момента те не са запознати и нямат допълнителна информация какво се е случило, освен публично известната.

На заседанието на Комисията по отбрана, Тагарев следва да даде информация на депутатите какво точно се е случило, какви са причините и най-вече дали вече е обезвреден боеприпасът или боеприпасите. Гаджев отбеляза, че това е важно, темата е достатъчно чувствителна и не трябва да се позволява да се спекулира и да става прекалено политическа.

"Важно е да има яснота и да може обществото да е много по-спокойно", каза той.

Гаджев коментира, че това е поредната седмица, в която от БСП искат оставката не само на министъра на отбраната, но и на целия Министерски съвет още от самото създаване на кабинета "Денков – Габриел".

Нинова: Видяхте как се обезврежда боеприпас - с пушещ полицай и човек по потник, който пада от камъните

От своя страна депутатът от ПГ на "Продължаваме промяната – Демократична България" Ивайло Мирчев заяви, че ще се анализират грешки след изслушването. Той изрази мнение, че дронът най-вероятно е доплувал и призова да не се бърза с обвиненията.

"Хората, убеден съм, в Българската армия си вършат доста съвестно задълженията", посочи Мирчев.