Видяхте всички как се обезврежда боеприпас - с пушещ полицай и друг, който по потник пада от камъните - така лидерът на БСП Корнелия Нинова коментира в парламента открития край Тюленово дрон с прикачен върху него боеприпас, който тази сутрин беше взривен от специализиран екип от Военноморските сили на България, както посочиха от Министерство на отбраната. 

"Това, което видяхме е пълна безотговорност и липса на държава. Това е еманация на липсата на държава, на липсата на отговорност и заплахата, пред която Тагарев изправя България. Тагарев трябва да си ходи незабавно. Да му се поиска оставката вече е късно дори", посочи Нинова и допълни: "Не може от снощи до днес да не се реагира, защото не можело в тъмната част на деня. Това е абсурд".

По думите й цялата тази ситуация е изключително притеснителна за България и призова да бъдат прекратени военните действия и от двете страни и да се търси мирен изход от кризата. 

Взривиха 82-милиметровия боеприпас върху дрона, открит край Тюленово (ВИДЕО)

Нинова коментира и протеста на зърнопроизводителите. 

"Бойко Борисов персонално носи отговорност за това, което става. По неговите думи, когато е бил премиер е платил 30 млрд. лв. на големите зърнопроизводители", посочи тя. Според нея именно Борисов е създал тези 10 фамилии, които прибират всички субсидии в земеделие: „Той ги хранеше през годините“.

Лидерът на БСП заяви, че според нея протестите на зърнопроизводителите са основателни, защото българското правителство е предало българския национален интерес.

"Позволете да изразя и нашите съмнения, че става въпрос за бизнес интереси. За фирми, които ще купуват украинско зърно евтино и ще го продават скъпо. През годините Бойко Борисов персонално носи отговорност за това, което става", каза Нинова. И добави, че има дисбаланс в системата. „От години настояваме по-голяма част от субсидиите да се вземат от зърнопроизводителите и да се дадат на плодове, зеленчуци, мляко и месо, за да гарантираме българско производство, което е чисто и което е евтино за българската трапеза. Това е големият проблем, който стои за реформа в земеделието“, каза Нинова.