Около обяд в събота, под влияние на циклон, от запад на изток облачността ще се увеличава и в Западна и Северозападна България ще започнат нови валежи от дъжд, които около обяд в Западния и Централен Предбалкан и по високите полета от Западна България ще премине в сняг

През нощта срещу неделя в източната половина от страната вятърът ще стане северен, а валежите ще се усилят, в североизточните райони ще са значителни; с продължаващото застудяване, дъждът ще премине в сняг. В неделя ще остане ветровито, ще бъде и студено. Валежите ще отслабнат и в по-голямата част от страната ще спрат; от северозапад и облачността ще се разкъса и до края на деня ще намалее. Това сочи прогнозата на НИМХ.

НИМХ

В началото на следващата седмица вятърът ще отслабне и ще се смени със запад-югозападен, впоследствие - с юг-югозападен; ще се затопля. Ще има променлива облачност, в понеделник над много райони намаляваща и до слънчево. Във вторник в северозападните райони, а в сряда на места из страната, са възможни превалявания от дъжд.
НИМХ