Кметът на Перник Вяра Церовска
Кметът на Перник Вяра Церовска / община Перник
Кметът на Перник Вяра Церовска посети пострадалите при катастрофата край село Микре. По-рано в петък при челен сблъсък между малък автобус и камион загинаха девет души, шестима от които на място.
 
Черен петък: 9 души загинаха при жестока катастрофа, 19 ранени (ОБЗОР)

19 души пострадаха. Първоначално те бяха приети в ловешката болница. Вечерта в петък стана ясно, че осем от ранените са транспортирани в болници в Плевен и София, а осем души остават в болницата в Ловеч. Пътниците от автобуса са пътували към родния Перник след екскурзия в Дряново.
 
Група незрящи от Перник пътували в катастрофиралия край Микре бус

Кметът на Перник съобщи, че 20 ноември ще бъде обявен ден на траур в града.

ЧЕРЕН ДЕН НА ПЪТЯ: 9 ДУШИ ЗАГИНАХА ПРИ ЖЕСТОКА КАТАСТРОФА (СНИМКИ)

"Това е много, много сериозна трагедия за целия глад. Ще осигурим транспорт, ще помогнем за погребенията, ще посетим пациентите, които се транспортират в болниците в София и Плевен, ще бъдем до тях до възстановяването им. За тези, които ще трябва да се приберат с линейки до Перник, ще осигурим такива", допълни Церовска.

Автобусът влязъл в насрещното и причинил катастрофата край Микре

В болницата в Ловеч пристигна и собственикът на транспортната фирма, в чийто автобус е пътувала групата - Юлиян Борисов. Той каза, че автобусът е бил в перфектно състояние. По думите му шофьорът работи във фирмата отскоро, но вози само екскурзии и е опитен.