Керемедчиев: Надявам се промените в НДСВ да доведат до сплотяване в партията
Керемедчиев: Надявам се промените в НДСВ да доведат до сплотяване в партията / netinfo

Случилото се тази вечер в партийната централа на НДСВ определено ме притеснява, защото съм член на тази партия, каза в предаването „Денят” на Дарик радио заместник-министърът на външните работи Милен Керемедчиев и добави:

„Искрено се надявам това да бъде една крачка към обединение на партията. Всички ние се стремим към това. Две години бях извън страната и извън партията, тъй като – като представител на дипломатическите среди нямах право да членувам. Върнах се преди три месеца и отново съм част от тази партия и наистина се надявам това да доведе до сплотяване, защото от това се нуждаем всички ние.

Г-н Керемедчиев, вие от три месеца сте част от правителството – заместник-министър сте на външните работи от квотата на НДСВ, непрекъснатите трусове в НДСВ през последните месеци, непрекъснатите скандали, разделяне на група срещу група, смятате ли, че това обезцени НДСВ като коалиционен партньор, че намали цената и тежестта му в коалицията?

Поне от гледна точка на Министерството на външните работи не бих казал. Вие знаете, че имаме двама представители, заместник-министри от квотата на НДСВ и г-жа Колданова и аз работим изключително сплотено с колегите, и нашето мнение се чува, и ние се съобразяваме с мнението на колегите. Абсолютно сме равнопоставени. Никога досега, нито от страна на министър, нито от страна на нашите партньори не е имало и най-малък намек за подценяване на нашите професионални качества или мнението ни по определени въпроси”.