Каракачанов иска ангажиране на армията за предотвратяване на терористични заплахи
Каракачанов иска ангажиране на армията за предотвратяване на терористични заплахи / БГНЕС

Лидерът на ВМРО Красимир Каракачанов поиска по-сериозно ангажиране на армията в опазването не само на границата, но и срещу евентуални терористични нападения.

"В една война се атакуват различни гарнизони, така че опасността България да бъде атакувана е реална", смята Каракачанов. България трябва да е готова и то не да решава проблеми след подобни действия, а да ги предотвратява. От тази гледна точка направените учения у нас в деня на атентатите в Брюксел са в правилната посока, смята Каракачанов и ги приветства.

Военни може да патрулират по улиците на София

"Всички български граждани трябва да са наясно, че по-добре да бъдат затруднени от задръстване, когато се провежда обучение на антитерористичните сили, отколкото да се задръстваме след атентати, не дай си боже. Така че трябва да свикнем с мисълта, че можем да бъдем потенциална мишена", каза Каракачанов.

Спецслужбите у нас разиграха кризисни ситуации

Той изброи къде в Европа през последните години са ставали атентати и допълни, че като част от европейската цивилизация сме потенциален обект на подобни заплахи и трябва да сме подготвени.

Борисов: Няма опасност за жителите и гостите на София, проверява се всеки сигнал

Каракачанов изрази задоволство, че Министерството на отбраната "разбра, че не е само да участва на паради". Армията трябва да се ангажира много по-сериозно и като обучение, и като подготовка, и като действия за предотвратяване на терористични заплахи, категоричен е народният представител.