/ пресцентър, НС
Председателят на Народното събрание присъства на откриването на детска градина в с. Бело поле
Машинното гласуване ще затрудни изключително много българските граждани. Това отговори пред БТА за предстоящите промени в Изборния кодекс председателят на Народното събрание Цвета Караянчева.

Според нея по-възрастните хора се притесняват от техниката, по-младите гласоподаватели няма да чакат на опашка другите да гласуват, но приемането на този вид гласуване е въпрос на дебати и ще трябва да бъде прието това, което е в интерес на българските граждани.

Шефът на правната комисия: Всички искаха машинно гласуване, премиерът се съобрази с това

"Днес в Народното събрание са провежда заседание на работната група за промените в Изборния кодекс, където се очаква да се чуе мнението на различните парламентарни групи. След това се очаква да има едно общо решение и там, където не се припокриват мненията на колегите, ще се обсъждат в зала допълнително. Няма как да бъдем единодушни по всички теми", уточни Караянчева.
 

Караянчева детска градина Бело поле
пресцентър, НС


Председателят на Народното събрание Цвета Караянчева присъства на откриването днес на нова детска градина в село Бело поле, община Ружинци.
 

Караянчева детска градина Бело поле
пресцентър, НС


В приветствието си към жителите и гостите на селото Караянчева посочи, че няма по-хубаво от това да откриваме дом за нашите деца.

Машинното гласуване ще ни струва около 22,5 млн. лева

"В област Видин от десетилетия няма открита детска градина и затова е хубаво да имаме къде да заведем нашите деца и да знаем, че през целия ден за тях има кой да се грижи", каза председателят на парламента. Тя добави, че изграждането на детската градина е прекрасен пример за симбиоза между изпълнителната и местната власт.
 

Караянчева детска градина Бело поле
пресцентър, НС


"Когато кметът е добър стопанин и държавата помага, нещата се случват. Всички ние, които сме сложени на тези позиции, трябва да гледаме напред в бъдещето, да бъдем разсъдливи, позитивни и да мислим повече за хората", допълни Караянчева.
 

Караянчева детска градина Бело поле
пресцентър, НС


Изборен експерт: Между изборите и коронавируса може да се окаже, че има връзка

Детската градина в Бело поле е построена за две години със средства от правителството в размер на 682 000 лева. Тя има триметров приземен етаж и помещения, които са разположени на шест метра над земята, разказа кметът на община Ружинци Александър Александров. В нея ще се учат 26 деца.
БТА