/ iStock/Getty Images
В събота до обяд все ще продължи да превалява само на места в югозападните райони. Ще духа предимно умерен югозападен вятър. Минималните температури ще са между минус 1 и 4 градуса, по-високи по Черноморието, а преобладаващите максимални: 9-14, на места до 17 градуса.

Над Черноморието облачността ще е значителна, но ще е без валежи. Ще духа умерен югозападен вятър. Максималните температури ще са между 15 и 17 градуса. Температурата на морската вода е 12-13 градуса. Вълнението на морето ще е 2-3 бала.

Синоптиците разкриха през кой ден ще завали сняг

Над планините ще преобладава облачно време, по върховете ще е мъгливо. В масивите от Западна България ще има валежи от дъжд, над 2000 метра - от сняг. Максималната температура на височина 1200 метра ще е около 9, на 2000 метра - около 2 градуса.

През нощта срещу неделя на места, главно в Южна и Източна България ще превали дъжд. В неделя валежите временно ще спрат, а облачността ще се разкъса и за кратко ще намалее. Ще продължи да духа до умерен, в източните райони и северно от планините до силен вятър от юг-югозапад. Ще се задържи сравнително топло за края на ноември.

Зимна приказка на Пампорово (СНИМКИ/ВИДЕО)

През нощта срещу понеделник от югозапад отново ще завали. В понеделник ще бъде облачно, с валежи, в югоизточната половина от страната значителни по количество. Вятърът постепенно ще се ориентира от запад-северозапад и с него температурите бързо ще се понижават. В по-късните часове на деня и през нощта срещу вторник в ниските планински райони и високите полета в Западна България дъждът ще преминава в сняг.

Подробна информация за времето днес и прогнозата за десет дни напред вижте на Sinoptik.bg
БТА/НИМХ