Линейка с дете с опасност за живота едва не закъсня фатално. На пътя на спешната кола, която бързала по магистрала „Тракия”, се изпречили десетки нарушители в аварийната лента и така я забавили повече от половин час, съобщава NOVA.

Детската линейка на „Пирогов”, предназначена за транспортиране на спешни случаи на деца, пътувала от Бургас в понеделник преди обяд. Возила момиченце на годинка и половина в тежко състояние с алергичен шок. Попаднала обаче в задръстване. "Около 70-ия километър от София в посока Бургас попаднахме в задръстване. Беше невъзможно да се мине по лявата или дясната лента, които бяха заети от автомобили. Желанието ни да минем по аварийната лента беше възпрепятствано от факта, че в нея имаше коли, но не аварирали, а такива, които се опитват да "прескочат трафика" и да стигнат по-бърза където са тръгнали", казва д-р Иванова от "Пирогов".

Кошмарът да няма път, а детето да е с опасност за живота преживяват и родителите. Бащата карал зад линейката на аварийни светлини.

Линейката стигнала до Инфекциозна болница в София без състоянието на малката пациентка да се усложни. Тя вече е стабилизирана.
 
 
nova.bg