/ БГНЕС
На редовно заседание от 11:00 часа днес Министерският съвет ще разгледа проект на постановление за одобряване на допълнителни трансфери по бюджетите на общините за 2024 г. за закупуване на учебници и помагала за деца и ученици от I до XII клас, съобщиха от правителствената информационна служба. 

Проектопостановлението предвижда допълнителни средства за закупуване на познавателни книжки, учебници, електронно четими учебници, учебни комплекти и учебни помагала за децата и учениците, включително в общинските детски градини и училища. Вносител на предложението е министърът на образованието и науката Галин Цоков. 

Дневният ред на кабинета включва още проект на решение за освобождаване на заместник-председател на Държавната комисия по сигурността на информацията. Министър-председателят Николай Денков е вносител на проекторешението.

В програмата на министрите е и проект на решение за одобряване бюджета на Фонд „Сигурност на електроенергийната система“ за 2024 г., внесен от министъра на енергетиката Румен Радев.

Всеки момент е важен! Последвайте ни в Google News Showcase и Instagram, за да сте в крак с темите на деня