/ Агенция "Митници"
Митническите служители на ТД „Южна морска“ задържаха над 65 000 пълнителя за ароматизатори поради съмнения, че нарушават права върху интелектуалната собственост, съобщиха от Агенция "Митници".

Агенция "Митници"

Стоката е открита на 4 март в товарен автомобил с турска регистрация, пътуващ от Турция за България през „Капитан Андреево“. Камионът е селектиран по метода „анализ на риска“ за щателна митническа проверка, при която се установява, че няма разминаване с обявеното в представените документи количество от 1910 кашона с ароматизатори, но част от тях носят словно и фигуративно изображение на известна търговска марка.

Иззеха хиляди „маркови“ стоки на „Капитан Андреево”

В товарното помещение са открити 1400 кашона с 65 808 пълнителя за ароматизатори на стаи в разфасовки от 250 ml с логото на известна марка
. Стоката е задържана в изпълнение на Европейския Регламент 608/2013 относно защитата на правата върху интелектуалната собственост и Закона за марките и географските означения.

Агенция "Митници"

За случая е уведомен правопритежателят на търговската марка, който е потвърдил, че стоката не е оригинална, поради което следва да бъде унищожена.