Изненадващо закриват Националния център по наркомании
Изненадващо закриват Националния център по наркомании / снимка: Център по наркомании

Националният център по наркомании ще бъде закрит, съобщи бТВ. Дейността на центъра ще бъде поета от Националния център по обществено здраве и анализи и Изпълнителна агенция „Медицински одит”.

Служителите от центъра пък признават, че са научили новината едва тази сутрин. Ръководителят на центъра Момчил Василев каза, че работещите там се чувстват като „великденски агнета”. В центъра работят към 60 души.

Според Василев една от причините за закриването е, че сградата на центъра се намира на ул. „Пиротска” в София и е желана от много хора.

Друга възможна причина за закриването на центъра е, че преди време е обрана книжарница в близост до него и жителите на района са били силно недоволни. Престъпникът обаче е бил с маска и не може да се твърди, че е от пациентите.

Директорът на центъра по наркомании д-р Цвета Райчева е в отпуск от май до август и не е присъствала на каквито и да е обсъждания.

Неправителствените организации обявиха, че закриването на центъра ще предизвика хаос не само сред служителите, но и сред пациентите.