Ивайло Кръстев: На суходолци не им остава нищо друго, освен да протестират
Ивайло Кръстев: На суходолци не им остава нищо друго, освен да протестират / netinfo

Кметско-държавна коалиция, която се сформира през последните дни, не защитава интересите на гражданите и на тях не им остава нищо друго освен да протестират. Това заяви за Дарик радио Ивайло Кръстев от Гражданско сдружение за защита здравето и живота на населението и околната среда в Суходол. Той опроверга твърдението на Бойко Борисов, че сметището може да поеме още 480 хиляди кубически метра боклук.

Ето какво още каза Ивайло Кръстев:

„Съжалявам, че по този груб начин подхожда г-н Борисов. Имайки предвид, че отчетите на Столична община, които ние ги имаме по години, показват, че има предепонирани около 560 хиляди тона отпадък в сметището. Да, говори се за някакво стягане, но ако някой каже, че тези 560 хиляди тона, за които са платени около 50 милиона лева – пари на данъкоплатците, са слегнали, то това е въпрос на прокуратурата.

Бойко Борисов ви призова да представите своите искания в замяна на отваряне на сметището и изчисли, че в следващите години общинският съвет ще ви отпусне за инфраструктура поне 30 – 40 милиона лева. Тази оферта удовлетворявали ви?

За съжаление това е един филм, в който вече сме участвали, и то за съжаление виждам, че сме си все същите артисти, начело с г-н Борисов. Няма да забравим грандиозните му предложения от миналата година, чрез нашия районен кмета, а и той самият ни ги предложи, за милиони обезщетение на квартала. Това са някакви нереалистични неща, които се отлагат все за бъдеще и някак си не се случват.

Все пак ще се вдигнете ли на протест и ако „да” – кога?

Вижте, за съжаление трябва да кажа, че това е естествената реакция на хората. След като срещу нас беше водена толкова година психологическа война, няма как по друг начин да реагираме. И сега в квартала има засилено полицейско присъствие, всички го знаем. Машини асфалтират пътя към сметището под полицейски конвой, а това е нещо, което в една правова държава е недопустимо.