Независимият депутат обаче отрича да е удрял колегата си от ПП-ДБ, а му е "разрошил леко перчема"
По време на днешното пленарно заседание независимият депутат Радостин Василев и депутатът от ПП-ДБ Искрен Митев са стигнали до физически сблъсък.

Искрен Митев твърди, че Василев му е посегнал два пъти, но не е успял да му нанесе удар.

"Радостин Василев ми посегна два пъти, но не успя да ме удари, квесторите и колегата Настимир Ананиев го спряха, разказа Искрен Митев", цитиран от "24 часа", след като по-рано днес стана ясно, че е имало конфликт в пленарната зала между него и бившия спортен министър, който напусна групата на ПП-ДБ.
 

Искрен Митев и Радостин Василев
БГНЕС


Радостин Василев обаче отрича да е удрял колегата си.

“Исках да задам втори въпрос към министър-председателя акад. Николай Денков по време на парламентарния контрол, и съответно председателят на НС Росен Желязков ми каза, че нямам право, защото съм независим народен представител. Отзад Искрен Митев се провикна, че предателите имали право само на един въпрос”, заяви независимият депутат Радостин Василев.
 

Искрен Митев Настимир Ананиев
БГНЕС



"Отидох да си оставя телефона и документите на последния ред, и напът за тоалетната, точно зад председателя, Митев, разминавайки се с мен, ме удари с рамо, и се наложи да му разроша леко перчема”, добави той.

Василев уточни, че Митев е напуснал придружен от квестори. “Не е удрян или бит”, увери Василев. Според него Митев има "психически проблеми" и трябва да си го изкара на някого.

Бюджет, реформи, напрежение и сблъсъци – какво се случи в 49-ия парламент през годината

Независимият депутат коментира, че може би шегите му към Митев са "довели до натрупване на агресия", но според Василев не бил това начинът да си я покаже.

По повод спречкването в парламента между Митев и Василев, Кирил Петков заяви, че е признак на простащина.

„Явно когато не стигат думите и не може да има нормален дебатq Радостин Василев прибягва към абсолютно недопустими неща и вероятно ще има наказание от председателя на Народното събрание. Това е просто недопустимо“, каза Петков.

„Никога няма повод за замахване към друг народен представител, имаме дебати, трибуна, имаме всякакви други начини да обсъждаме. Физическата саморазправа е простотия“, допълни той.
БГНЕС