/ БГНЕС
На границата с Гърция трафикът е интензивен на ГКПП "Маказа" на вход и изход за леки автомобили, съобщиха от Главна дирекция „Гранична полиция“ (ГДГП) на сайта си.

Информацията е по данни към 18:00 часа.

Гражданите, които пътуват към и от Гърция, да използват за преминаване освен ГКПП "Кулата" и ГКПП "Маказа", и останалите пунктове на българо-гръцката граница - ГКПП "Илинден", ГКПП "Златоград", ГКПП "Ивайловград" и ГКПП "Капитан Петко войвода", препоръчват от ГДГП. През гранични пунктове  "Маказа", „Златоград“ и „Ивайловград“ могат да преминават само леки коли и микробуси.

На границата с Румъния, трафикът е интензивен на  ГКПП "Видин", ГКПП "Кардам" и ГКПП "Оряхово"  за товарни автомобили на изход.

АПИ с важно предупреждение за шофьорите по АМ „Тракия“

Трафикът е интензивен на ГКПП "Калотина" с Република Сърбия на изход за леки и товарни автомобили. За да избегнат интензивния трафик, от ГДГП съветват пътуващите да използват и останалите пунктове на българо-сръбската граница: ГКПП "Брегово", ГКПП "Връшка чука", ГКПП "Стрезимировци", ГКПП "Олтоманци".

Трафикът е нормален на всички гранични контролно-пропускателни пунктове на границата с Република Северна Македония, както и на границата с Република Турция.
Никол Николова/БТА