Промените в Изборния кодекс коментира в социалните мрежи депутатът от "Продължаваме Промяната" Христо Петров, по-известен със своя артистичен псевдоним Ицо Хазарта. 

"Измина първият месец на новия Парламент. Подхождам към работата си отговорно и хубавото е, че това носи резултати. На днешния ден исках да дам отчет за свършеното от мен и колегите ми - за законопроектите, които внесохме и приехме, както и за резултатите от борбата ми за подобряване на живота на децата в ЦНСТ", написа Петров. 

"Вместо това обстоятелствата ме принуждават да направя нещо друго. Част от народните представители се подиграват изключително гадно и нагло с моя народ. Опитват се абсолютно незаконно да променят правилата за гласуване и да фалшифицират резултатите от всички следващи избори. Бързината, с която пробват да го направят е показателна за намеренията им", обяснява Ицо Хазарта в своя пост във фейсбук. 



"Да се присмиваш и да подценяваш възможностите на няколко милиона българи е отвратителна наглост. Да се изплюеш в лицата на над един милион българи в чужбина (след като си ги изгонил оттук) е престъпление", заяви в типичния си стил Хазарта.

"Като народен представител моят дълг в Парламента е да застана срещу тази наглост. Като човек и като българин - да отида днес в 18:30 часа на протеста пред Народното събрание. Мръсната машина може и трябва да бъде спряна", завършва поста си в социалните мрежи депутатът от ПП Христо Петров.